Communicatie die goed doet

België is geen eiland. Aloha!

België is geen eiland. Aloha!

Vlaamse Noord-Zuidbeweging (11.11.11): België is geen eiland

Het begon op 18 Februari met mysterieuze verkiezingsborden in 130 Vlaamse gemeenten. Op de borden waren affiches geplakt met de partijvoorzitters van de vijf grootste politieke partijen. In Hawai outfit!

Waarom werd de volgende dag duidelijk. De affiches waren overgeplakt met de tekst: “België is geen eiland. De wereldproblemen zijn ook de onze. Daag onze politici uit om over de grenzen te kijken.”

De buzz op social media was enorm en werd al snel ‘trending topic’. De campagne bleek van de Vlaamse Noord-Zuidbeweging (11.11.11) te zijn.
In aanloop naar de Europese verkiezingen op 25 mei manen ze de kandidaat-politici de internationale thema’s niet te vergeten.

Bogdan Vanden Berghe van 11:11:11: “We moeten genuanceerd denken. Onze campagne België is geen eiland gaat verder dan louter ontwikkelingshulp. Hoe langer hoe meer gaat ontwikkeling ook gepaard met andere belangrijke thema’s. Zowel in het noorden als in het zuiden zijn klimaatopwarming, financiële regulering en handel ernstige aandachtspunten.”

Het verspreiden en plakken van de affiches is gedaan door honderden vrijwilligers. Moeilijk om zoiets geheim te houden maar het is gelukt. Dat mag een prestatie van wereldformaat genoemd worden.

Lees ook het Storifydocument Campagne van dag tot dag.

Vlaamse Noord-Zuidbeweging (11.11.11): België is geen eiland

Vlaamse Noord-Zuidbeweging: België is geen eiland. Bruno Tobback.

Vlaamse Noord-Zuidbeweging: België is geen eiland. Gwendolyn Rutten.

Vlaamse Noord-Zuidbeweging: België is geen eiland. Bart de Wever.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.