Communicatie die goed doet

Die molens draaien ook voor Don Quichot

Die molens draaien ook voor Don Quichot

Natuur & Milieu en Greenchoice: Die molens draaien ook voor jou

In Nederland heb je altijd wind tegen. En afgaande op het publieke debat geldt dat zeker voor bedrijven en organisaties die windenergie promoten.  Toch is 70% van de mensen in Nederland positief over windenergie. Ongeveer 13% is tegen. In de publieke discussie komen de voordelige kanten van windenergie vaak nauwelijks aan bod. Daarom startte dit weekend de campagne ‘Die molens draaien ook voor jou’.

De campagne is een samenwerking van een groot aantal energiepartijen. Samen met Natuur & Milieu geven Greenchoice en andere partners in korte animaties antwoord op de belangrijkste vragen over windenergie. En dat zijn niet per toeval de onderwerpen die de Don Quichotten in Nederland vaak opwerpen. Dat windenergie kostbaar zou zijn. Dat windmolens geluidsoverlast veroorzaken en gevaarlijk zijn voor vogels. Allemaal ontkracht door antwoorden op tien van dergelijke bezwaren.

Dat Greenchoice aansluit bij de campagne is meer dan logisch volgens woordvoerder Jurjen Algra: “Wij hebben samen met onze klanten altijd al als doel om alle stroom groen en lokaal op te wekken. Windmolens zijn hier essentieel voor. En natuurlijk bouwen we windmolens alleen maar op locaties die zich daarvoor lenen en áltijd in samenspraak met de buurtbewoners. Hopelijk maakt deze campagne de weg vrij voor méér windmolens en minder kolencentrales”.

Jammergenoeg geeft de campagnevideo geen antwoord op het meest gehoorde bezwaar, die van horizonvervuiling. Terwijl ook dat argument eenvoudig te ontkrachten is. Maak een foto, op zeg maar 500 meter afstand, van een kantorenwijk en van een windpark. Die laatste valt het in het niet bij de eerste.

Er zal altijd een groep mensen zijn die hoe dan ook tegen windmolens zullen vechten want ‘linkse hobby’. Daarom is het goed dat deze nieuwe campagne door veel energiepartijen wordt ondersteund. Zodat het duidelijk wordt dat er een breed draagvlak is voor windenergie.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.