Communicatie die goed doet

Keuringsdienst van Waarde op onderzoek voor het Longfonds

Keuringsdienst van Waarde op onderzoek voor het Longfonds

Keuringsdienst van Waarde op onderzoek voor het Longfonds

Het Longfonds wil voorkomen dat kinderen beginnen met roken, om gezonde longen gezond te houden. Verbieden werkt niet. Heldere en toegankelijke informatie wel. Maar de informatie op sigarettenpakjes is nauwelijks te ontcijferen en niet volledig. Daarom heeft het Longfonds een aantal nieuwe filmpjes gemaakt, in samenwerking met TV-programma Keuringsdienst van Waarde. In deze filmpjes gaan kinderen zelf op onderzoek uit.

‘Wat zit er nou eigenlijk in een sigaret?’ is de vraag die de Keuringsdienst stelde en vond rattengif, insectengif, verfverdunner, giftig chroom en een middel om lijken in te bewaren. En dat klinkt heel wat angstaanjagender dan nicotine en de andere stoffen die op tabaksverpakkingen vermeld worden.

De Keuringsdienst belde met diverse fabrikanten en bracht een aantal onthutsende gesprekken in beeld. De campagne is niet nieuw maar bevat nu meerdere filmpjes. Tweede doel is om in Den Haag te pleiten voor betere informatie over de samenstelling van tabaksproducten.

Directeur Michael Rutgers van het Longfonds: “De tabaksindustrie doet er alles aan om kinderen op jonge leeftijd aan het roken te krijgen, met aantrekkelijke pakjes en door het toevoegen van lekkere smaakjes. Als kinderen weten welke troep er in een sigaret zit, wordt die eerste sigaret veel minder aantrekkelijk. Dat voorkomt dat zij de longpatiënten van de toekomst worden.”

De filmpjes worden verspreid op middelbare scholen via het Trimbos lespakket over drugs, tabak en alcohol.
www.watziterintabak.nl is de informatiesite.

 

https://www.youtube.com/watch?v=NTCmFXlknyE

https://www.youtube.com/watch?v=mqkDbyM6sJ4

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.