Communicatie die goed doet

Zou jij deze zelfmoordoproep beantwoorden?

Zou jij deze zelfmoordoproep beantwoorden?

Een kleine en mooie actie speciaal gemaakt voor Werelddag Suïcidepreventie op 10 September.

De video toont een telefoon van de Zelfmoordlijn die onophoudelijk rinkelt op de Oude Markt van Leuven. Mensen lopen ongeïnteresseerd voorbij tot er uiteindelijk toch iemand de telefoon opneemt. Vervolgens verschijnt de tekst “Wij zoeken vrijwilligers.”, “Iets voor jou ?”.

Normaal gesproken eindigen zulke interventies met een verrassing of spektakel. Niet in deze video van Zelfmoordlijn 1813 uit België. Dat zou ook ongepast zijn bij dit onderwerp. Een klik op de video is voldoende als je je op wilt geven als vrijwilliger.

De Wereldgezondheidsorganisatie stelt dat elk jaar meer dan 800.000 mensen sterven door zelfmoord; dit betekent dat elke 40 seconde iemand zelfmoord pleegt.

In Vlaanderen sterven elke dag 3 personen door suicide. Het is de eerste doodsoorzaak bij jongeren tussen 15-19 jaar, bij volwassenen vrouwen tussen 20-34 jaar en bij volwassen mannen tussen 30-49 jaar. Het aantal suïcidepogingen ligt 10 keer hoger, wat betekent dat dagelijks ongeveer 30 personen in Vlaanderen een suïcidepoging ondernemen.

Bureau: Ogilvy Brussel

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.