Communicatie die goed doet

Bijenradar helpt bij onderzoek naar bijensterfte

Bijenradar helpt bij onderzoek naar bijensterfte

Natuur & Milieu: Bijenradar helpt bij onderzoek naar bijensterfte.

Vandaag lanceerde Natuur & Milieu de Bijenradar. Met zo’n pakkende naam is campagne voeren nauwelijks nodig.

De Bijenradar is een app waarmee gebruikers kunnen zien hoe het met de bij gaat in de directe omgeving, en ontdekken welke planten het bijvriendelijkst zijn voor in de tuin. Ook kunnen gebruikers   het Nederlands Centrum voor Bijenonderzoek helpen met het verzamelen van gegevens voor het onderzoek naar bijensterfte.

De bijensterfte is hoog in bepaalde gebieden in Nederland, en het mysterie rondom de bijensterfte is nog niet ontrafeld. Zeker is dat er meerdere factoren een rol spelen bij de bijensterfte. Onder andere de afname van nestgelegenheid, de afname van voedsel voor bijen en het gebruik van schadelijke bestrijdingsmiddelen.

Natuur & Milieu gebruikt twee argumenten. Het spreekt de natuurliefhebber aan, het deel van doelgroep dat natuurbehoud belangrijk vindt. En komt met een economisch argument.

De economische waarde van bijen in Nederland bedraagt is 700 miljoen, zo blijkt uit onderzoek van het CLM in opdracht van Natuur & Milieu. Zonder de bijen geen bestuiving, en zonder bestuiving geen appels, peren, tomaten, uien, cacao of koffie.

Sijas Akkerman van Natuur & Milieu: ‘Uitsterven van de bij betekent een ramp voor onze voedselvoorziening én onze economie. Ingrijpen is dus vereist.’

De app is een initiatief van Natuur & Milieu, KPN en Nederlands Centrum voor Bijenonderzoek. En is beschikbaar voor iPhone en Android.

 

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.