Communicatie die goed doet

Nederlandse en Palestijnse kinderen trekken gekke bekken

Nederlandse en Palestijnse kinderen trekken gekke bekken

War Child en Right To Play: Nederlandse en Palestijnse kinderen trekken gekke bekken

Op dinsdag 8 april en woensdag 9 april speelden Nederlandse kinderen samen met hun leeftijdsgenootjes uit bezet Palestijns gebied. Dit deden ze door via een live-verbinding gekke bekken naar elkaar te trekken. En War Child ambassadeurs Ali B en Jetske van den Elsen en Right To Play ambassadeurs Nicolien Sauerbreij en Niels Kerstholt deden mee.

De Gekke Bekken-campagne is een initiatief van War Child en Right To Play. Met de campagne willen zij het Nederlandse publiek op speelse wijze kennis laten maken met het belang van spelen voor kinderen in conflictgebieden. De campagne is verbonden aan een 3-jarig project van War Child en Right To Play. Doel van dit project is om veilige speelplaatsen te creëren in bezet Palestijns gebied zodat Palestijnse kinderen weer gewoon kind kunnen zijn.

Het spel werd gespeeld in een photobooth, die lijkt op het bekende pasfotohokje op de stations. De kinderen namen na afloop hun gekke bekken foto mee naar huis. De foto’s van de Nederlandse en Palestijnse kinderen zullen later in het jaar ook nog te zien zijn in een interactieve fototentoonstelling.

Gekke bekken trekken kan nog steeds op bekkentrekken.nl

De campagne is gemaakt in samenwerking met Achtung & Superherocheesecake.

 

Nederlandse en Palestijnse kinderen trekken gekke bekken

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.