Communicatie die goed doet

Bomen planten en verhalen vertellen

Bomen planten en verhalen vertellen

Bomen-planten-en-verhalen-vertellen-Nature-Conservancy-sq2

Dit fraai staaltje storytelling kwam terloops langs in m’n timeline op Twitter. Een beetje onopvallende videoproductie in een situatie afspelend aan de andere kant van de wereld. En toch ben ik er nogal enthousiast over.

Centraal in de video staat Cheri Bryant Hamilton, raadslid in de Amerikaanse stad Louisville. Ze verteld over een boomplantproject in de van de armste buurten van haar stad. Het lijkt een lastig verhaal waar ze mee bezig is maar ze heeft de gave om in simpele bewoordingen te vertellen waar het hier over gaat. De temperatuur in de stad is structureel stijgend. Het is één van de snelst opwarmende steden in de US. Met smog to gevolg. Wat dan weer een stijging laat zien in het aantal gevallen van astma, allergieën en hartziekten. Bomen verlagen de temperatuur in de buurt wat direct effect heeft op de gezondheid van bewoners.

Het is een vrijwilligersproject ondersteund door de organisatie The Nature Conservancy.

Natuurbeheer, gezondheid en kwaliteit van de leefomgeving komen op een prachtige manier bij elkaar. Dit is wat ze ‘Feel-good’ noemen. Niet in de laatste plaats door de muziek.

De video staat ergens verstopt op de site van de organisatie, niet op YouTube. Ik heb ook niet het idee dat er een creatief bureau achter zit. Wat mij betreft wel een schot in de roos.

Dit is het verhaal op de site van The Nature Conservancy.